Met SEO copywriting krijgen uw teksten alle kansen om te scoren!

SEO copywriting maakt uw teksten nog net iets aantrekkelijker en vindbaarder voor zoekmachines zoals Google.

AndersGeschreven is de freelance SEO copywriter die uw teksten deze extra touch geeft om de ranking van uw website positief te beïnvloeden.

We geven alvast enkele tips mee om zelf met SEO copywriting aan de slag te gaan, maar wil u de SEO copywriting voor uw teksten liever uitbesteden aan een professional? Vraag dan zeker naar onze referenties.

Enkele tips voor geslaagde SEO copywriting

 • Kies een treffend trefwoord
  Welke woorden typen uw klanten exact in als ze uw product/dienst opzoeken? En hoeveel “concurrentie” is er voor dit trefwoord? Een doordachte trefwoordanalyse is essentieel voor positief resultaat.
 • Hoe meer woorden, hoe meer vreugd
  Zoekmachines houden van pagina’s die ongeveer 250 à 300 woorden per pagina bevatten. Zorg er ook voor dat het gekozen trefwoord voldoende herhaald wordt in de tekst in “zuivere vorm” en in trefwoordcombinaties. Zo weten zoekmachines op welke woorden uw site precies gevonden wil worden. Ook de plaats van de trefwoorden in de tekst speelt een rol.
 • Titels zorgen voor duidelijkheid
  Niet alleen uw lezers, maar ook zoekmachines appreciëren een overzichtelijke structuur ! Titels in de tekst, duidelijke navigatiemenu’s en aangepaste en leesbare urls die het trefwoord bevatten, wijzen hen meteen de weg. Ook een correcte sitemap op uw site voorzien, werpt vruchten af.
 • Meta Watte?
  Meta-data zijn de teksten die uw klant te zien krijgt in de Google resultaten. Door zelf de meta-data in te voeren, bepaalt u welke blauwe titel en welke omschrijving in de zoekresultaten wordt getoond. Maak deze teksten ook zeker voldoende aantrekkelijk zodat potentiële klanten ook effectief doorklikken naar uw website!