Project omschrijving

Web copy over een technisch onderwerp? Graag!

Web copywriter en technical writer in 1

Een commercieel overtuigende tekst schrijven over technische producten is alles behalve eenvoudig. Welke technische informatie vermeldt u wél op de website en welke licht u beter toe in het offertestadium? Na verschillende web copy projecten over technische thema’s en producten kan technical writer AndersGeschreven die vraag intussen perfect beantwoorden. Meer nog, we houden er net van om ons in uw technisch vakjargon te verdiepen en elke dag opnieuw bij te leren. Hoe technischer het onderwerp, hoe liever we erover schrijven!

Het CoverSwim web copy project in een notendop

Fabrikant van zwembadoverkappingen CoverSwim wilde een nieuwe website laten maken en zou in eerste instantie zelf teksten aanleveren aan de webdesigner. Een evenwichtige balans vinden in de teksten tussen technische informatie, commerciële troeven en de webteksten ook nog eens Google vriendelijk maken, bleek echter geen eenvoudige opgave. De keuze om een technische copywriter in te schakelen, was dan ook snel gemaakt en zo kwamen de zaakvoerders van CoverSwim via via bij AndersGeschreven terecht.

Er waren al heel wat teksten uitgeschreven en die werden overhandigd ter nazicht, maar we begrepen er helemaal niets van. De hoeveelheid aan technische informatie was overweldigend en daardoor raakte het overzicht een beetje zoek. We stapten dus richting atelier om daar met eigen ogen te gaan bekijken hoe CoverSwim zwembad- en terrasoverkappingen maakt. Na een woordje uitleg over het jargon, de gebruikte materialen en de verschillende systemen en opties, gingen we aan de slag om de brok informatie te vertalen naar duidelijk leesbare, commercieel aantrekkelijke en SEO geoptimaliseerde web copy.

Hoe zit het met uw zwemplezier?

Bent u de trotse eigenaar van een eigen zwembad en nu wel stiekem benieuwd wat er zo bijzonder is aan de zwembadoverdekkingen van CoverSwim of heeft u ook een technisch web copy project in gedachten? Neem gerust een kijkje op coverswim.be en ontdek wat deze fabrikant en deze web copy / technical writer voor u kunnen betekenen.